KONTROLLTÖÖ KORDAMISKÜSIMUSED.
TERVISLIK TOITUMINE.
1. Milleks on meile toit vajalik?
2. Mis mõjutavad inimese toitumist? Too iga punkti kohta näide. / skeem õpikus lk. 28/
3. Nimeta toitained.
4. Miks on süsivesikud vajalikud?
5. Miks on valgud vajalikud?
6. Miks on rasvad vajalikud?
7. Miks on vitamiinid vajalikud?
8. Miks on mineraalained vajalikud?
9. Miks on vajalikud lisaained?
10. Miks peaks eelistama kohalikku toitu?
11. Mida tähendab taimetoitlus, kas see on ohutu tervisele?
12. Millised ohud on pideval energiarikka toidu tarbimisel ja vähesel liikumisel?
13. Nimeta levinumaid söömishäireid, mis võivad olla nende tagajärgedeks?
14. Millega peab olema tasakaalus toidust saadav energiahulk?
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar